Filmový festival Cinedu prináša na Slovensko hodnotnú svetovú tvorbu pre deti

Filmový festival Cinedu prináša na Slovensko hodnotnú svetovú tvorbu pre deti

Dnes sa v Novom Meste nad Váhom začína piaty ročník filmového festivalu pre deti a mládež Cinedu. Až do 29. septembra sa na ňom predstaví viac ako 35 hodnotných snímok z celého sveta. Takýto festival je na Slovensku jediný svojho druhu a jeho dejiskom je Nové Mesto nad Váhom. Podujatie vám v seriáli tento týždeň predstaví Michal Herceg.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Viete, aké filmy pozerajú vaše deti? Chytáte sa niekedy za hlavu, čo sú to za hlúposti? Namiesto ohŕňania nosom a moralizovania možno postačí správne nasmerovanie. Včera sa v Novom Meste nad Váhom začal piaty ročník jedinečného festivalu filmov pre deti Cinedu. Deti dostanú na výber desiatky filmov, ktoré majú myšlienku a hĺbku, no pritom sú zaujímavé a pozerateľné. Michal Herceg hovorí o festivale najprv s autorkou tejto myšlienky Ľudmilou Cvikovou.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o festivale Cinedu, ktorý prináša deťom kvalitné filmy svetovej kinematografie. Festival sa odohráva v Novom Meste nad Váhom, takže jeho publikum tvoria väčšinou žiaci tamojších alebo okolitých škôl. Michal Herceg navštívil základnu školu na Tematínskej ulici a porozprával sa s piatakmi, ktorí už na Cinedu boli, alebo sa tam chystajú. Prvú si však vypočujeme pani učiteľku Lenku Fraňovú. Aké filmy teda s deťmi na festivale navštevuje?

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Už od pondelka pozerajú deti z Nového Mesta nad Váhom a z okolia kvalitné filmy, ktoré vznikajú vo svete. Väčšinou ide o exkluzívne slovenské premiéry. Tento týždeň sa rozprávame o festivale Cinedu, ktorý popri filmoch ponúka aj všeličo iné. Pokračuje Michal Herceg.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V pondelok sa v Novom Meste nad Váhom začal piaty ročník filmového festivalu pre deti a mládež Cinedu. Rozprávame sa o ňom v našom seriáli. Festivalový program a novinky priblížila jeho zakladateľka a riaditeľka Ľudmila Cviková Michalovi Hercegovi.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vykúpené, nechcené, staré, týrané a zranené zvieratá – o nich budeme hovoriť na budúci týždeň, navštívime záchrannú stanicu v Čataji.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame