Záchranná stanica koní a psov v Čataji - Príbehy nechcených zvierat

Záchranná stanica koní a psov v Čataji - Príbehy nechcených zvierat

S láskou sa starajú o zvieratá. Nepoznajú oddych a dovolenku, venujú sa im 24 hodín denne a 7 dní v týždni. Starajú sa o 24 psov a 22 koní. Sú  to vykúpené, nechcené, staré, týrané, či zranené zvieratá. Našťastie sa dostali do ich opatery a teda prežili. Mária Babinská navštívila záchrannú stanicu v Čataji. Na úvod oslovila predsedníčku Občianskeho združenia Kone ľuďom Evu Piknovú – Brutenič.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Záchranná stanica v Čataji je miesto, kde teraz má raj 24 veľkých psov a 22 koní. Mnohé zvieratá predtým žili v ťažkých  podmienkach, všeličo kruté zažili. Majitelia ich nechceli  a dali ich do útulku alebo ich týrali alebo sa zvieratá nejako zranili alebo sú jednoducho už staré a nikto ich už nepotrebuje. Mária Babinská sa zhovárala s predsedníčkou Občianskeho združenia Kone ľuďom Evou Piknovou – Brutenič.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Majú všetko, čo potrebujú... môžu sa voľne pohybovať, majú kvalitné jedlo a je o nich dobre postarané. Každému jednému zvieraťu venujú veľkú pozornosť a lásku v záchrannej stanici v Čataji, ktorá slúži pre týrané, nechcené, staré a zranené zvieratá. 22 koní a 24 psov získalo nový domov vďaka občianskemu združeniu Kone ľuďom. Mária Babinská sa zhovárala s troma dievčatami, ktoré pomáhajú na ranči. Najskôr oslovila Naďu.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o zvieratách, ktoré si našli nový domov v záchrannej stanici v Čataji, kde sa o nich starajú s láskou. Majú tam veľké psy a kone, ktoré zažili veľa krutosti. Predošlí majitelia s nimi zaobchádzali veľmi zle. Sú  to vykúpené, nechcené, staré, týrané, či zranené zvieratá. Mária Babinská sa zhovárala s predsedníčkou občianskeho združenia Kone ľuďom Evou Piknovou – Brutenič. Spýtala sa jej, aké plemená psov sú na ranči.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Citát: Mark Twain: „Ak si zoberiete hladujúceho psa a dáte mu najesť, nikdy vás nepokúše. To je hlavný rozdiel medzi psami a ľuďmi.“ A ešte jedna myšlienka: Veľkosť národa a jeho morálneho pokroku sa dá zmerať tým, ako sa správajú k zvieratám. To sú slová Mahatma Gandhiho. Dnes nás čaká posledná časť seriálu, v ktorom sa venujeme záchrannej stanici v Čataji. Je tam 24 psov, len veľké plemená a 22 koní.  Nový domov tam našli choré, týrané, nechcené, staré, ale aj zranené zvieratá. Čo zažila tentoraz Mária Babinská? Počúvajte.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň sme hovorili o záchrannej stanici pre kone a veľké psy v Čataji. Členovia občianskeho združenia Kone ľuďom sú ľudia s veľkým srdcom, sú šťastní, keď môžu pomáhať. Na budúci týždeň budeme spoznávať tajomstvá znovuotvorenej a zrekonštruovanej Michalskej veže.

Autor: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame