Výnimočné činy detí

Výnimočné činy detí

Tento týždeň sa v našom seriáli budeme venovať výnimočným činom a skutkom našich detí. Tie nás neraz prekvapia, ako správne a dospelo zareagujú. Okolo babičky s vnukom, ktorí ostali zamknutí za bránou botanickej záhrady v Trnave, prechádzali ľudia nevšímavo. Pomohol im až Dávid Tóth, vtedy šiestak zo základnej školy na Spartakovskej ulici v Trnave. Dávid čakal, kým jeho otec skončí športový tréning a hral sa vonku s kamarátmi. Čo bolo ďalej? Vyrozprával Michalovi Hercegovi.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň s Michalom Hercegom hovoríme o dobre v nás, o duchaprítomných reakciách, o správaní, ktoré by ste od detí možno nečakali. Bol to úplne obyčajný deň. Žiak základnej školy na Komenského ulici v Púchove Marek Belas prišiel s otcom domov.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Aj dnes sme tu s jedným výnimočným detským skutkom. Lukáš Bubenko zo Základnej školy Pavla Demitru v Dubnici nad Váhom zachránil život svojmu dedkovi, ktorý upadol do diabetickej kómy. Ako Michalovi Hercegovi povedal riaditeľ školy Oto Bača, do súťaže detský čin sa už zapojili.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V dnešnom nezvyčajnom detskom príbehu sa budeme venovať vzťahu medzi spolužiakmi. Michal Herceg navštívil šiestakov zo Základnej školy Andreja Kmeťa v Leviciach. Majú medzi sebou aj Janka Hraška. Takto si ho nazvali s pani učiteľkou. Ako prvý o ňom hovorí spolužiak Evan Garaj.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Začalo sa to stretnutím žiačky a učiteľky zo základnej školy Narnia na Beňadickej ulici v Bratislave so ženou, ktorá hľadala zálohované fľaše v smetnej nádobe. A ako to pokračovalo? To už Michalovi Hercegovi povedala žiačka školy Natália Pospiš.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme vám priblížili päť výnimočných detských činov zo západu Slovenska. Na budúci týždeň bude seriál o kŕmení zvierat v bratislavskej ZOO. Začína sa v stredu.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame