Majú aj zvieratá v ZOO Vianoce?

Majú aj zvieratá v ZOO Vianoce?

Vianoce sú zvyčajne štedré, k týmto sviatkom patrí aj veľa jedla. Na štedrovečernom stole, ale aj počas ďalších dní si môžeme dopriať veľa slaných, či sladkých dobrôt. Ako je to v Zoologickej záhrade, majú aj zvieratká nejaké mlsnôtky? Mária Babinská sa najskôr zhovárala s Martinom Rosom, ktorý je rok a pol zoológom v bratislavskej ZOO a má na starosti vtáky a terárium. Najskôr sa ho spýtala, či má nejakého obľúbenca.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň spoznávame ríšu zvierat. No, samozrejme zaujímajú nás aj tí, bez ktorých by sa zvieratám v ZOO žilo oveľa ťažšie. Sú to chovatelia, zoológovia, ale aj výživári a iní. Mária Babinská najskôr oslovila zoologičku Magdalénu Hadovú z bratislavskej Zoologickej záhrady a spýtala sa jej, či primáty dostávajú počas Vianoc darčeky.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ambíciou bratislavskej Zoologickej záhrady je spájať svet zvierat s ľudí cez poznanie a pozitívne zážitky. Majú rôzne programy záchrany ohrozených druhov a tiež sa snažia vzdelávať verejnosť. ZOO má rozlohu 96 hektárov. Nachádza sa v Malých Karpatoch, sú tam rôzne prostredia, listnatý les, lúka, chladné údolie, ale aj prírodné jazierka. V našom seriáli hovoríme tento týždeň o tom, ako zvieratá prežívajú Vianoce, či majú výnimočnú stravu v tomto období. Mária Babinská bola tentoraz zvedavá v čom je jedinečná práca zoológa.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Autorka: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame