Špecializovaná nemocnica pre ortopedickú protetiku

Špecializovaná nemocnica pre ortopedickú protetiku

Špecializovaná nemocnica pre ortopedickú protetiku, taký je oficiálny názov zdravotníckeho zariadenia, kam nás medzi zdravotníkov, fyzioterapeutov, ale i pacientov tento týždeň zavedie Janka Bleyová. Isteže, sú rôzne názvy nemocníc, ale prečo prívlastok „špecializovaná  nemocnica“. Odpovede na túto otázku sa ujal námestník pre liečebno preventívnu starostlivosť MUDr. Miloslav Smetana - mimochodom lekár, ktorý v spomínanej nemocnici pôsobí od jej začiatku.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovorí sa, že život je pohyb, ale práve pohyb býva kameňom úrazu nielen u ľudí so závažnými ortopedickými diagnózami, ale aj u tých, ktorí utrpeli nejaký úraz, alebo haváriu. Tento týždeň sa s Jankou Bleyovou pohybujeme v zdravotníckom zariadení, v ktorom renomovaní odborníci dokážu pacientom prinavrátiť pohyb, alebo „aspoň zmierniť“ ich zdravotné problémy. Hovorím o „Špecializovanej nemocnici pre ortopedickú protetiku“. Moju kolegyňu sa jej priestormi, podujala sprevádzať námestníčka riaditeľky Silvia Kovaľová.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hľadači pohybu - tak nadpísala Janka Bleyová seriál z prostredia „Špecializovanej nemocnice pre ortopedickú protetiku“. S námestníčkou riaditeľky PhDr. Silviou Kovaľovou bola včera medzi zdravotníkmi a pacientmi lôžkového oddelenia na treťom poschodí. Dnes zostúpila nižšie... Kam? Počúvajte, dozviete sa.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj dnes sme v priestoroch zdravotníckeho zariadenia - jediného svojho druhu v strednej Európe. Sme totiž v Špecializovanej nemocnici pre ortopedickú protetiku v Bratislave a Janku Bleyovú s lekármi, sestrami a pacientmi s absolútnym prehľadom o tom, čo sa deje v nemocnici zoznamuje námestníčka riaditeľky - doktorka Silvia Kovaľová.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V bratislavskej „Špecializovanej nemocnici pre ortopedickú protetiku“ vás dnes Janka Bleyová, za výdatnej asistencie námestníčky riaditeľky, doktorky Silvie Kovaľovej, zavedie do priestorov odkiaľ sa až na druhé poschodie šíri nezameniteľná vôňa bazéna.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A to už bola pomyselná bodka za návštevou Janky Bleyovej v zdravotníckom zariadení zvanom Špecializovaná nemocnica pre ortopedickú protetiku, v ktorom vás moja kolegyňa zoznámila „s hľadačmi pohybu“, ale i s ľuďmi, ktorým sa ten pohyb, vďaka zdravotníkom, podarilo prinavrátiť.

Autorka: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame