Príbehy detí z centier pre deti a rodiny

Príbehy detí z centier pre deti a rodiny

Spoločnosť priateľov detí z detských domovov - Úsmev ako dar podporuje od roku 2008 štipendijný program „Vzdelávaním k úspechu“. Pomáha tak vzdelávať  deti, mládež a mladých dospelých z Centier pre deti a rodiny, z náhradných rodín a zo sociálne znevýhodnených rodín. V uplynulých dňoch odovzdávali štipendiá a z podpory pri vzdelávaní sa potešila aj  Zuzana Hajdenová. Pri mikrofóne Beáty Repíkovej sa predstavila aj dcéra pani Zuzany.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sa venujeme mladým ľuďom, ktorým nebolo dopriané vyrastať v rodine a mať zázemie. Organizácia Úsmev ako dar odovzdala aj v tomto roku mnohým  mladým ľuďom štipendiá a jedným zo štipendistov je aj Peter Dych. Má 18 rokov a študuje na Strednej odbornej škole hotelových služieb a obchodu v 2. ročníku. Beáte Repíkovej povedal aj o tom, ako si vyberal strednú školu.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Mladí ľudia, ktorí vyrastajú v centrách pre deti a rodiny, ako si zvyknú oni hovoriť, domováci, vedia, že základom úspechu v živote je mať vzdelanie. Mnohí sa však musia snažiť oveľa viac, ako ich spolužiaci, ktorí vyrastajú s rodičmi a podporujú ich. Preto pomocnú ruku deťom a mladým ľuďom z centier pre deti a rodiny, z náhradných rodín a zo sociálne znevýhodnených rodín podáva vo forme štipendií Organizácia Úsmev ako dar. Pri odovzdávaní štipendií v uplynulých dňoch bola Beáta Repíková a oslovila aj Mateja Bilika.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V seriáli Rádia Regina Vám tento týždeň predstavujeme niektorých úspešných  štipendistov, ktorí získali finančné prostriedky na vzdelávanie od spoločnosti priateľov detí z detských domovov, organizácie Úsmev ako dar. V uplynulých dňoch sa  pri odovzdávaní štipendií porozprávala Beáta Repíková aj s Danielom Janom.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Deti z náhradných rodín, centier pre deti a rodiny, alebo sociálne znevýhodnených rodín majú často náročnejšiu cestu k vzdelaniu. Môžu sa však rozvíjať aj vďaka štipendiám Neziskovej organizácie - Úsmev ako dar. Minulý rok odovzdala 80 štipendií, tento rok 83.  Finančné prostriedky zo štipendijného programu „Vzdelaním k úspechu“ si v uplynulých dňoch prevzali aj sestry Angelika a Karolína Hušlová. Pri mikrofóne Beáty Repíkovej sa rozhovorila o tom ako sa  dostala do centra pre deti a rodiny najskôr Angelika.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Mladí štipendisti, ktorí sú súčasťou programu „Vzdelaním k úspechu“ popri štúdiu na strednej alebo vysokej škole pomáhajú mladým ľuďom a deťom, ktoré vyrastajú v náhradných rodinách alebo v málo podnetnom prostredí, kde chýbajú finančné prostriedky.

Autorka: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame