Stredná zdravotnícka škola na Strečnianskej ulici v Bratislave

Stredná zdravotnícka škola na Strečnianskej ulici v Bratislave

Nie je nijakým tajomstvom, že pálčivým problémom súčasného zdravotníctva je nedostatok sestier. Bratislava, Nitra, Skalica, Trenčín, Nové Zámky aj v týchto mestách západného Slovenska sú  takpovediac „liahne sestier a bratov“, teda Stredné zdravotnícke školy, z ktorých odchádzajú  do praxe kvalifikovaní mladí ľudia. Moja kolegyňa Janka Bleyová vstúpila do rozľahlej budovy, v ktorej sídli jedna z najstarších škôl s týmto zameraním do Strednej zdravotníckej školy na Strečnianskej ulici v Bratislave. Najskôr si tam totiž dala rande s riaditeľkou školy Jankou Gabaľovou, s jej zástupkyňou Gabrielou Habdákovou a pedagógom  Danielom Vadkertim. Prvá sa rozhovorila samotná riaditeľka spomínanej školy.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Keď dvaja robia to isté nemusí to byť to isté. Tento okrídlený slogan, verne vystihuje aj prácu masérov. Tí, ktorí už majú skúsenosti s masérmi, dobre totiž vedia, že už pri prvých dotykoch, sa dá rozpoznať, či si vás zobral „do parády rýchlokvasený kurzista“, alebo absolvent maturitného odboru Strednej zdravotníckej školy na Strečnianskej ulici v Bratislave. Ročníkovú vedúcu masérov Mgr. Natáliu Huťanovú však Janka Bleyová našla v nemocnici. Samozrejme, nie v úlohe pacientky, ale pedagogičky, ktorá zasväcuje budúcich absolventov do neľahkého masérskeho chlebíčka.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak by mal Hippokrates možnosť vidieť priestory a poznať učebné osnovy študijného odboru „Asistent výživy“ na Strednej zdravotníckej škole na Strečnianskej ulici v Bratislave s najväčšou pravdepodobnosťou by bol nadšený. „Jedlo môže byť tvojím najlepším liekom, alebo najpomalším jedom” túto jeho myšlienku totiž pedagógovia v spomínanej škole,  odovzdávajú študentom, ktorí po absolvovaní štúdia dôverne poznajú zásady vplyvu stravy a výživy na celkové zdravie človeka. Presvedčila sa o tom Janka Bleyová, ktorú priestormi školy sprevádzala jedna zo zanietených učiteliek odboru „Asistent výživy“.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Je toho veľa, čím sa môže, dokonca aj v medzinárodnej konkurencii, pochváliť Stredná  zdravotnícka škola na Strečnianskej ulici v Bratislave. Napríklad aj absolventmi odboru  „Diplomovaná  všeobecná sestra“. Po získaní diplomu majú totiž „ich majitelia a majiteľky“  otvorené dvere pracovísk nielen na Slovensku, ale vo všetkých krajinách Európskej únie.   Mojej kolegyni Janke Bleyovej, práve tento odbor viac priblížila jeho ročníková vedúca PhDr. Veronika Bebjaková.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

„VAU“ nemusí byť iba citoslovce údivu prebraté z angličtiny, ale skratkou „VAU“ je označená aj VIRTUÁLNA ANATOMICKÁ UČEBŇA v Strednej zdravotníckej škole na Strečnianskej ulici v Bratislave. Janka Bleyová do spomínanej učebne vstúpila v sprievode  pedagogičky Ivety Valentovej, ktorá tam, do tajov anatómie, zasväcuje študentky odboru Praktická sestra.

Autorka: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame