Komárňanskí divadelníci predstavujú turistom mesto

Komárňanskí divadelníci predstavujú turistom mesto

Vzniklo to nenápadne. Keď komárňanských divadelníkov volali na hosťovanie po Slovensku, zistili, že ich kulisy a rekvizity sú len ťažko prenosné. A tak začali naopak oni volať ľudí do Komárna. Cez deň turistom ukazujú mesto a večer im predvedú niektoré zo svojich predstavení. Ako to vyzerá? To vám už Michal Herceg priblíži v našom tohtotýždňovom seriáli.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sa s Michalom Hercegom pohybujeme v pohraničnom meste na sútoku riek Dunaj a Váh, ktoré je plné slnka, histórie a gastronómie. Už niekoľko rokov mieria do Komárna turisti z celého Slovenska a spoznávajú ho v sprievode tamojších divadelníkov. Marína Opálková a Jozef Černek nás teraz prevedú komárňanským pevnostným systémom.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Navštívili ste už niekedy Komárno? Ak nie, možno neviete, že tam pôsobí slovenské profesionálne divadlo Komora. Jeho členovia a členky už niekoľko rokov sprevádzajú po meste turistov z celého Slovenska. Ukazujú im tamojšie starobylé budovy, pôsobivo miešajú historické fakty s legendami a prezentujú aj miestnu gastronómiu. Michal Herceg najprv spolu s Robertou Krmáškovou ochutnal takzvanú Jókaiho fazuľovú polievku pomenovanú po komárňanskom rodákovi, spisovateľovi Mórovi Jókaim.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Od pondelka sa prechádzame starobylým a nikdy nedobitým Komárnom. Tamojší divadelníci po ňom sprevádzajú turistov z celého Slovenska. Ukazujú im pevnostný systém, Baziliku Svätého Ondreja, zavedú ich na Nádvorie Európy a prezentujú im aj komárňanskú gastronómiu. Slovenský divadelný súbor vznikol v tomto meste presne pred dvadsiatimi rokmi. Či už hovoríme o Dramaťáku, Slovenských rebeloch alebo najnovšie o profesionálnom divadle Komora, je to stále tá istá tvorivá partia, ktorá sa neustále rozrastá a obmieňa. Michal Herceg sa obrátil najprv na otca zakladateľa, režiséra, autora predstavení Jozefa Černeka.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dramaťák, Slovenskí rebeli alebo divadlo Komora. Väčšina ľudí v Komárne, ale už aj na mnohých ďalších miestach Slovenska vie, o čo ide. Za dvadsať rokov fungovania pripravili množstvo výpravných predstavení, najmä muzikálov. Malú ochutnávku z ich tvorby pre vás zostavil Michal Herceg. Začíname muzikálom Snehulienka a zopár trpaslíkov.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame