Divadlo Tandem v bratislavskej Petržalke

Divadlo Tandem v bratislavskej Petržalke

Tancujú, hrajú, spievajú, píšu divadelné texty , nacvičujú, skúšajú a dokonca  niektorí z nich aj  komponujú hudbu, to všetko dokážu, napriek prívlastku „ochotníci“. Tento týždeň vás Janka Bleyová v našom seriáli zoznámi so zanietenými členmi Ochotníckeho divadla TANDEM z bratislavskej Petržalky. Najskôr oslovila vedúceho  spomínaného  súboru Martina Michaela Benčiča.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

„Tandemáci“ - teda členovia  bratislavského ochotníckeho divadla Tandem, sa dvakrát týždenne stretávajú, aby pre svojich fanúšikov a divákov, pripravili predstavenie, ktoré zaujme, pobaví, alebo podnieti  zamyslieť sa niečím podstatným v našich životoch. Domovskou scénou divadelníkov bol istý čas „kulturák“ v Dúbravke, potom V-klub a Spoločenský dom Nivy. Už štyri roky však hrajú, spievajú, tancujú a najmä tvoria v priestoroch Domu kultúry Lúky. Spomínanými priestormi, s poriadnou dávkou hrdosti, povodil Janku Bleyovú, vedúci a režisér Tandemu v jednej osobe, Martin Michael Benčič.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Slovo „Tandem“ - čo je už 12 rokov názov bratislavského ochotníckeho divadla má  údajne okolo 80 významov. Vraj, v konečnom dôsledku však možno hovoriť ajo jednej ceste do jedného cieľa. No a na tej ceste do spoločného cieľa všetkých ochotníkov naviguje režisér, popritom spevák, herec, autor textov i hudby Martin Michael Benčič. Janku Bleyovú  samozrejme zaujímalo ako to všetko stíha a vzápätí nasledovala takáto umelcova reakcia.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tragikomédia „Po svadobnej ceste“, ľahká komédia “Stretneme sa v Paríži“, historický muzikál „Staroval“, či rozprávka “O najväčšom priateľstve“ to je iba niekoľko autorských titulov z dielne ochotníckeho divadla TANDEM. Jeho členovia majú spoločnú dôležitú  vlastnosť: hoci sú ochotníci, k tvorbe pristupujú ako profesionáli. Pri  svojich predstaveniach dokážu divákov v hľadisku nielen rozosmiať, ale aj v dobrom prinútiť, aby sa zamýšľali nad skutočnými hodnotami v živote. Možno vás o tom presvedčia aj kratučké výseky z ich dvoch predstavení, ktoré ponúka Janka Bleyová.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V priestoroch petržalského Domu kultúry, bolo minulý týždeň rušnejšie, ako inokedy. Členovia ochotníckeho divadla „Tandem“ totiž pripravovali konkurz. Do divadelnej sály vstúpila Janka Bleyová vo chvíli, keď režisér spomínaného divadla Martin Michael Benčič,  dával svojim kolegom posledné pokyny pred príchodom nádejných hercov a spevákov.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Je pravda, že za roky fungovania sa v Tandeme vystriedalo mnoho ľudí, ktorí muzikálom, komédiám a rozprávkam dali nielen kus svojho umenia, ale zároveň aj dokázali, že túžba tvoriť je mocnejšia, ako prekážky, s ktorými sa stretávajú.

Autorka: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame