Putujúce bratislavské sochy

Putujúce bratislavské sochy

Putujú ľudia, putujú aj sochy. Často to zapríčinila doba, rôzne okolnosti. Hanu Michalčíkovú zaujali putujúce sochy v bratislavskom starom meste a s turistickou sprievodkyňou Helenou Navrátilovou sa vydali po ich stopách. Začínali pred Slovenským národným divadlom.

Putujúce bratislavské sochy - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V centre Bratislavy, v starom meste, je viacero miest, v ktorých môžete obdivovať sochy zobrazujúce významné osobnosti nášho literárneho, jazykovedného, vedeckého, hudobného aj spoločenského života. Nie všetky však stoja na svojich pôvodných miestach. Mnohé z nich čakalo premiestňovanie, v lepšom prípade len o pár ulíc, či pár metrov. Niektoré sa však z nášho života vytratili natrvalo. Hana Michalčíková sa v jedno aprílové predpoludnie vydala poznávať putujúce sochy. A pomáhala jej v tom skúsená turistická sprievodkyňa Helena Navrátilová.

Putujúce bratislavské sochy - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Keď si najbližšie budete plánovať prechádzku po dunajskom nábreží, okrem krásneho Dunaja si naplánujte aj obchôdzku po stopách našej minulosti s velikánmi slovenskej literatúry, histórie, hudby, či vedy a literatúry. Hviezdoslava, Štúra, Štefánika či Hummela sa dokonca môžete aj dotknúť a splynúť tak v tichej spomienke na osobnosti, ktoré nám po sebe zanechali diela, na ktorých môžeme stavať.

Autor: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame