Svoradova ulica v Bratislave

Svoradova ulica v Bratislave

Dnes si povieme o Svoradovej ulici v starom bratislavskom meste. Z jednej časti vyúsťuje do Pilárikovej ulice a z druhej strany do Palisád. Nájdeme ju medzi rovnobežnými ulicami Zochovou a Zámockou. Naše rozprávanie začneme v spodnej časti ulice, kde po ľavej strane stoja dva historické objekty. Spoločnosť Marcele Jedinákovej robil turistický sprievodca a lektor kurzov sprievodcov po Bratislave Martin Záni.

Svoradova ulica v Bratislave - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sa prechádzame po Svoradovej ulici v starom meste Bratislavy, ktorá toto pomenovanie dostala po Nežnej revolúcii a v období socializmu sa volala Nešporova. Názov Svoradova dostala ulica podľa vysokoškolského internátu, ktorý sa nachádza v hornej časti ulice. Povedal Marcele Jedinákovej turistický sprievodca a lektor kurzov sprievodcov po Bratislave Martin Záni.

Svoradova ulica v Bratislave - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Súčasťou tohto paláca boli aj nádherné záhrady a Pálfyovci si dali k niektorým vysokým stromom vybudovať drevené konštrukcie, ktorými sa dalo pohodlne vyjsť až do korún stromov a sledovať život z výšky, čo bolo na tú dobu v polovici 17.- teho storočia pokrokové a to vzhľadom aj na dnešnú dobu, kedy podobné chodníky v korunách stromov alebo feraty budujeme.

Autor: Marcela Jedináková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame