Uličkami Marianky k zázračnému prameňu

Uličkami Marianky k zázračnému prameňu

História vzniku Marianky, známeho pútnického miesta, je sčasti zahalená legendami. Jedna z nich hovorí, že v údolí žil zbojník, ktorému sa narodili ťažko postihnuté deti. Keď to nešťastný otec videl, sľúbil, že napraví svoj život a dal sa na pokánie. Vo sne sa mu vraj zjavila Matka Božia a ukázala mu miesto, kde má kopať v zemi, nájsť tam sošku a pod ňou prameň. Ak vo vode prameňa vykúpe deti, budú zdravé. Tak sa aj stalo a bývalý zbojník potom zasvätil svoj život Božej službe. K zázračnému prameňu v Marianke sa vybral aj Miroslav Würfl. Sprevádzala ho turistická sprievodkyňa Dagmar Gubová.

Uličkami Marianky k zázračnému prameňu - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V nasledujúcich minútach sa prostredníctvom rozhlasových vĺn opäť presunieme do Marianky. Táto obec je známa aj ako najstaršie pútnické miesto na Slovensku. Každoročne ju navštívia tisíce veriacich, aby si uctili Pannu Máriu Tálsku. V Marianke nahrával Miroslav Würfl.

Uličkami Marianky k zázračnému prameňu - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Miroslava Würfla na potulkách uličkami Marianky sprevádzala Dagmar Gubová.  Možno sme vás inšpirovali a už onedlho sa vyberiete na výlet do tejto malebnej obce na Záhorí aj vy. Veď zaujímavostí na najstaršom pútnickom mieste v Uhorsku je skutočne neúrekom, a vidieť ich na vlastné oči určite stojí za to!

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame