Tajomné bratislavské nádvoria a zákutia

Tajomné bratislavské nádvoria a zákutia

Bratislavské Staré Mesto je bohaté na rôzne architektonické skvosty. Okolo mnohých prechádzame každý deň, no veľa z nich je ukrytých v bočných uličkách, či za vstupnými bránami. Aké príbehy nám ponúkajú? Aké osobnosti sa s nimi spájajú? Ktoré miesta sú zelenou oázou počas letných mesiacov? Mária Babinská spolu s turistickou sprievodkyňou Andreou Turanskou nazrela do bratislavských dvorov. Prechádzku začali pod schodmi, ktoré vedú z Kapucínskej ulice smerom na Klariskú.

Tajomné bratislavské nádvoria a zákutia I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes objavujeme menej známe miesta v centre Bratislavy. Snažíme sa nahliadnuť do dvorov budov. Nie všade sa dá dostať, ale mnohé sú aj otvorené a môžeme obdivovať veľmi zaujímavé priestory. Niektoré nádvoria v súčasnosti patria hotelom, či reštauráciám. Jedným z tajomných zákutí je nádvorie na Baštovej ulici, číslo 4. Máriu Babinskú stále sprevádza turistická sprievodkyňa Andrea Turanská.

Tajomné bratislavské nádvoria a zákutia II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Z tohto zaujímavého nádvoria, kde je teraz všetko rozkvitnuté sa dostaneme aj do divadla, ktoré sa volá Teatro Kolorato. Nachádza sa v bývalých pivničných priestoroch, kde sú pekné klenby. Tak, možno sa tam niekedy vyberiete aj za kultúrou.

Autorka: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame