Na prechádzke po pôvodnej trase Trnavskej cesty v Bratislave

Na prechádzke po pôvodnej trase Trnavskej cesty v Bratislave

V uličkách Bratislavy vás dnes prevedieme Trnavskou cestou. Jej pôvodná trasa nie je celkom cestou, ktorá vedie do Trnavy. Ak sa po nej prejdeme, nadväzuje na Ivánsku cestu, takže nás skôr vedie starou cestou k letisku a obchodným centrám. Bolo to tak však v minulosti.

Martin Jurčo sa však od turistického sprievodcu Ivora Švihrana dozvedel, že je rovnako veľmi stará a bola dôležitou lokalitou od centra Bratislavy až k jej okraju.

Na prechádzke po pôvodnej trase Trnavskej cesty v Bratislave I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

S turistickým sprievodcom Ivorom Švihranom sa prechádzame po pôvodnej trase Trnavskej cesty v Bratislavy. Dnes je to odbočka od križovatky Tomášikovej ulice až smerom k železničnému priecestiu, kde sa začína Ivánska cesta. Ak by sme išli opačným smerom, prišli by sme až do samého centra mesta na Trnavské mýto, kde dnes nájdeme Novú tržnicu a kedysi tam stál aj Istropolis.

Martin Jurčo sa pýtal aj na obytné domy v lokalite pôvodnej Trnavskej cesty, dnes tam napríklad nájdeme aj obytné domy na uliciach, ktoré sú nazvané po rôznych planétach.

Na prechádzke po pôvodnej trase Trnavskej cesty v Bratislave II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Isto Trnavskú cestu v okolí Martinského cintorína poznáte. Nielen v dušičkovom čase na jeseň, ale aj preto, že touto lokalitou sa prechádza do významnej obchodnej časti Bratislavy, kde nájdeme napríklad aj Kolo – centrum opätovného použitia vecí.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame