Zámočnícka ulica v Bratislave

Zámočnícka ulica v Bratislave

Ak patríte k ľuďom, ktorí sa pri prechádzke starými uličkami, radšej dívajú pod nohy, len aby sa nepotkli, napríklad o vyčnievajúci kúsok starodávnej dlažby, v takom prípade ste zákonite ochudobnení, napríklad o pohľad na fascinujúci svet okien s farebnými mozaikami a vitrážami. Nevšimnete si ani nápadité reliéfy, či nástenné maľby. Práve preto by ste vedľa seba, možno potrebovali človeka, ktorý nielenže má tú krásu uličiek zažitú, ale vie vás, na to najzaujímavejšie, aj upozorniť. To je tiež dôvod, prečo sa na dnešné potulky jednou z najstarších ulíc stredovekej Bratislavy, vyberieme s vlastivedným sprievodcom Petrom Malaschitzom a Jankou Bleyovou.

Zámočnícka ulica v Bratislave I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak sa pri potulkách historickým jadrom Bratislavy, započúvate do rozprávania vlastivedného sprievodcu Petra Malaschitza, nemusíte mať ani fantáziu Hansa Christiana Andersena a  poľahky sa prenesiete aj o niekoľko storočí späť do minulosti. Podarilo sa to aj Janke Bleyovej.

Zámočnícka ulica v Bratislave II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Franza Liszta mnohí a nielen profesionálni hudobníci, považujú za najväčšieho  klaviristu všetkých čias. V slovenských hudobných dejinách je tento umelec známy aj svojim výnimočným blízkym vzťahom k Bratislave. Z potuliek starou Bratislavou, má však aj tento príbeh v talóne ešte pripravený, vlastivedný sprievodca Peter Malaschitz, dnešný spoločník Janky Bleyovej.

Autorka: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame