Michalská ulica

Michalská ulica

Niektoré miesta v centre Bratislavy sú doslova čarovné. Mnohí sa zvykneme prechádzať po Michalskej ulici, vieme, že v minulosti tu bolo korzo a aj dnes sa tu radi stretávame a vychutnávame si atmosféru. No, len máloktorí z nás zavítajú na dvory, ktoré sú súčasťou tejto vychýrenej ulice. Majitelia týchto budov majú vkus, je tam veľa zelene, kvetov, či rastlín, ktoré týmto miestam dodávajú atraktivitu. Turistická sprievodkyňa Andrea Turanská zaviedla Máriu Babinskú na skutočne zaujímavé miesta.

Michalská ulica I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bratislavské  Staré Mesto je bohaté na rôzne architektonické skvosty. Mnohé poznáme, pretože okolo nich chodíme každý deň, no veľa z nich je ukrytých v bočných uličkách, či za vstupnými bránami. Aké príbehy nám ponúkajú? Aké osobnosti sa s nimi spájajú? Mária Babinská spolu s turistickou sprievodkyňou Andreou Turanskou spoznáva bratislavské dvory. Na Michalskej ulici objavili ďalšie zákutia.

Michalská ulica II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Segnerova kúria, Jesenákov palác, či najstaršia zachovaná kaplnka v Bratislave - Kaplnka svätej Kataríny a ďalšie iné zaujímavé budovy. Do tajov bratislavských dvorov na Michalskej ulici nás zasvätila turistická sprievodkyňa Andrea Turanská.

Autorka: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame