Trenčianske zákutia, ktoré zbúral bývalý režim

Trenčianske zákutia, ktoré zbúral bývalý režim

Navštívili ste niekedy centrum Trenčína? Dominuje mu hrad, ktorý sa nad ním už stáročia týči, no zaujmú aj ďalšie stavby – synagóga, mestská veža či funkcionalistická budova mestského úradu. Ľudí láka bohatá história krajského mesta, no len málokto vie, že kedysi  bolo jeho centrum oveľa väčšie. Počas minulého režimu jeho časť zbúrali. Dnes sa tak budeme prechádzať ulicami, ktoré kedysi vyzerali úplne inak. Spolu s predsedom občianskeho združenia archiTN Martinom Jurikovičom ich navštívila Barbora Jurenová.

Trenčianske zákutia, ktoré zbúral bývalý režim I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Prechádzka centrom Trenčína je v týchto dňoch trochu komplikovaná. Časť pešej zóny totiž po rokoch rekonštruujú a dodávajú jej nový, moderný vzhľad. Práve tieto ulice dnes spoločne navštívime, no vrátime sa o niekoľko desaťročí dozadu do obdobia minulého režimu Barboru Jurenovú sprevádzal predseda občianskeho združenia archiTN Martin Jurikovič.

Trenčianske zákutia, ktoré zbúral bývalý režim II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak sa chcete o tejto téme dozvedieť viac, na prelome septembra a októbra sa bude v trenčianskom Okruhovom dome armády konať špeciálny program venovaný asanácii a prestavbe Hviezdoslavovej ulice. Jeho súčasťou budú workshopy, výstava aj komentovaná prehliadka.

Autorka: Barbora Jurenová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame