Po stopách vedcov, ktorí v histórii navštívili Starý Pešporok

Po stopách vedcov, ktorí v histórii navštívili Starý Pešporok

Ktorý bratislavský rodák bol predchodcom Braillovho písma, otcom turbíny, či nositeľom Nobelovej ceny za fyziku? Ktorý Slovák získal vo Washingtone patent za prvé rádiové spojenie na svete?

Na tieto a ďalšie otázky sa dozviete odpovede počas tematickej pútavej vychádzky Po stopách vedcov z Prešporka, ktorú vedie sprievodkyňa turistického ruchu Ľuba Solanová. S Tatianou Šuškovu sme sa dnes zamerali na slávnych vedcov, ktorí starý Prešporok navštívili a najskôr sa spýtame čo do Bratislavy priviedlo 12. septembra 1911 Thomasa Alvu Edisona?

Po stopách vedcov, ktorí v histórii navštívili Starý Pešporok I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sme sa vydali v uličkách Bratislavy po stopách vedcov svetového mena, ktorý naše mesto v minulosti navštívili. 17. augusta 1923 to bol aj Nobelovej ceny Albert Einstein. Pri svoje návšteve bol ubytovaný v hoteli Carlton. O dôvodoch jeho návštevy povedala Tatiane Šuškovej viac turistická sprievodkyňa Ľuba Solanová.

Po stopách vedcov, ktorí v histórii navštívili Starý Pešporok II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame