Jeseň na tanieri

Jeseň na tanieri

Skracujúce sa dni, menej slnečného svetla a k tomu chladné sychravé počasie. S tým všetkým sa musíme s nástupom jesene popasovať. Na druhej strane - záhrady sú práve teraz plné pestrými druhmi ovocia a zeleniny, ktoré nás dokážu zásobiť vitamínmi a obdariť skvelou chuťou.  Preto bude v Dobrej rade tento týždeň hlavnou témou „Jeseň na tanieri“.  Miroslav Würfl sa rozprával s odborníčkou na výživu Zdenkou Havettovou.

Jeseň na tanieri 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Včera sme sa dozvedeli, že kvôli tráveniu je vhodné častejšie  jesť teplú omáčku alebo polievku, ktoré veľmi nezaťažia žalúdok. Miroslav Würfl sa s odborníčkou na výživu Zdenkou Havettovou porozprával aj o tom, ako sa vďaka jeseni menia jedlá na našich tanieroch.

Jeseň na tanieri 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jeseň nám ukazuje svoju pravú tvár. Oproti minulému týždňu sa citeľne ochladilo, častejšie fúka vietor a výdatne aj popršalo. Tak ako k jeseni patrí sychravé počasie, patrí k nej  aj viacero druhov ovocia a zeleniny, ktoré majú veľa vitamínov. Ktoré potraviny by nám v týchto dňoch nemali chýbať na tanieri, aj o tom sa Miroslav Würfl rozprával s odborníčkou na výživu Zdenkou Havettovou.

Jeseň na tanieri 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Máte radi kapustu? Poznáme ju bielu, červenú, surovú, varenú, dusenú, ale aj kapustu na sladko či na slano. Tento týždeň hovoríme o „Jeseni na tanieri“ - a už ste sa mnohí aj na vlastnej koži presvedčili, že kapusta je dobrým základom vynikajúcej polievky, ale aj sýteho hlavného jedla či slaných chuťoviek. Miroslav Würfl sa o tom rozprával s odborníčkou na výživu Zdenkou Havettovou.

Jeseň na tanieri 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj vy premýšľate, čo je vhodné konzumovať práve v týchto dňoch? Neustále klesajúce denné teploty a sychravé počasie spôsobili, že organizmus si zrazu pýta viac minerálov aj vitamínov. Ako sa vďaka jeseni menia jedlá na našom tanieri, o tom sa Miroslav Würfl porozprával s odborníčkou na výživu Zdenkou Havettovou.

Jeseň na tanieri 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nie nadarmo sa hovorí, že sme to čo jeme. Tento týždeň sme Vám s Miroslavom Würflom  a odborníčkou na výživu Zdenkou Havettovou  dali niekoľko tipov, ako si spestriť jedálny lístok počas tohtoročnej  jesene. Nezabudnite, že základom sú sezónne potraviny a k tomu trochu ovocia a zeleniny.

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame