Príprava na vianoce

Príprava na vianoce

Od Vianoc nás delia ešte viac než tri týždne, ale pripraviť sa na ne v pokoji môžeme postupne už od teraz. V tomto týždni sa Iveta Pospíšilová bude pýtať rôznych odborníkov, ako si čo vopred nachystať. Ak si odmyslíme nákup darčekov už v januári a upratovanie od septembra, tak najskôr môžeme asi začať s prípravou vianočného pečiva. O dobrú radu požiadala Katarínu Sedlákovú, učiteľku technológie prípravy pokrmov z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch.

Príprava na vianoce: Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dovozové vianočné stromčeky nám jeden z obchodných reťazcov ponúka už viac ako týždeň, ďalšie sa postupne pridávajú a pár jedincov postáva a čaká na svoj nový prechodný domov aj pred záhradníctvami. Ako vyberať vhodný ihličnan, čo treba vziať do úvahy? Iveta Pospíšilová sa pýtala Marty Rybovej zo Strednej odbornej školy záhradníckej v Piešťanoch.

Príprava na vianoce: Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vianočný stromček síce je symbolom Vianoc, ale najmä, ak ľudia žijú v jednočlennej domácnosti a nechcú umelý, rozhodnú sa aj pre iné riešenie. Sviežu a voňavú zeleň si možno naaranžovať rôznymi spôsobmi. Iveta Pospíšilová požiadala o rady Martu Rybovú – učiteľku praktickej výučby na Strednej odbornej škole záhradníckej v Piešťanoch.

Príprava na vianoce: Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vianočná pohľadnica sa opäť stáva obľúbeným artiklom, možno aj zberateľským. Ak si nájdeme čas a spoločne s deťmi vytvoríme vianočné pozdravy aj pre príbuzných, ktorých možno v tomto roku nepôjdeme navštíviť, bude to isto milé prekvapenie. Takto sa aj vopred naladíme na sviatočnú atmosféru. Pozdravy si môžeme začať pripravovať už teraz. Ako, to sa Iveta Pospíšilová spýtala učiteľky výtvarnej výchovy Alžbety Kostkovej z Piešťan.

Príprava na vianoce: Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pokojnú atmosféru vianočných sviatkov môžeme umocniť aj vlastnoručnou výrobou netradičných vianočných ozdôb - s deťmi, či vnúčencami. V súčasnosti už v obchodoch s kreatívnymi potrebami nájdeme rôzne hmoty na jednoduchú prácu, ktorú zvládne aj začiatočník. Iveta Pospíšilová sa poradila so špeciálnou pedagogičkou z Piešťan Janou Kvakovou.

Príprava na vianoce: Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vianočné ozdoby z rýchloschnúcej bielej hmoty môžeme pribaliť aj ako samostatný darček. Určite sa im každý poteší ako jedinečnému originálu. No a na budúci týždeň budeme vyberať darčeky pre deti.

Autorka: Iveta Pospíšilová Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame