Praktické rady pre hubárov

Praktické rady pre hubárov

Ak zatiaľ márne hľadáte v lese niektoré huby, počkajte si ešte na tú pravú hubársku sezónu. Vášnivý hubár, rodák z hornej Nitry Ladislav Hagara je autorom atlasov húb vydaných vo viacerých jazykoch a tento týždeň nám povie všetko dôležité o hubách. Richard Šümeghy sa odborníka najskôr opýtal na význam húb pre prírodu.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vášniví hubári si tento rok prídu na svoje, pretože pravá hubárska sezóna sa na západnom Slovensku ešte len začne. Uznávaného mykológa Ladislava Hagaru, ktorý sa výskumu húb venuje 40 rokov, sa Richard Šümeghy opýtal, kde na západe Slovenska nájdeme najviac húb.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Chcete sa aj vy stať dobrým hubárom a mať radosť z vlastnoručne nazbieraných húb? Richard Šümeghy aj dnes oslovil mykológa Ladislava Hagaru a opýtal sa ho, čo by mal vedieť o hubách začiatočník.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň radíme hubárom a dnes pripomíname hlavné zásady pri zbere a skladovaní húb. Richard Šümeghy sa od dlhoročného mykológa Ladislava Hagaru dozvedel ďalšie praktické rady, ako a kde by sme mali nazbierané huby skladovať.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň radíme hubárom a hovoríme s popredným mykológom Ladislavom Hagarom. Richard Šümeghy sa ho dnes opýtal na blahodarné účinky niektorých húb.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko na tento týždeň o hubách a od pondelka nám bude radiť ortopéd.

Autor: Richard Šümeghy, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame