Dobrá rada ortopedičky

Dobrá rada ortopedičky

Tento týždeň nám poradí  odborníčka na ochorenia pohybového aparátu. Je aj  autorkou viacerých odborných publikácií z oblasti detskej ortopédie - Doktorka Martina Frištáková  z Národného ústavu detských chorôb. Beáta Repíková sa s ňou rozpráva najskôr o skolióze.  

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes si už môžete kúpiť nielen ortopedické vložky do obuvi ale aj ortopedické sandále či topánky. Je však dôležité včas myslieť na to, že neodstránia bolesti, ktoré nám spôsobuje napríklad vybočený palec na nohe. Beáta Repíková sa o tom rozpráva s ortopédkou - doktorkou Martinou  Frištákovou  z Národného ústavu detských chorôb.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pätová ostroha vie poriadne potrápiť. Zvykneme hovoriť, že ide o tŕň v päte a vzniká tak, že sa ukladajú soli na mieste vzniku ostrohy. Beáta Repíkovú oslovila odborníčku na ochorenia   pohybového aparátu, autorku viacerých odborných publikácií z oblasti detskej ortopédie, doktorku Martinu Frištákovú z Národného ústavu detských chorôb. 

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sa venujeme dômyselnej architektúre nohy. Priečnej a pozdĺžnej klenbe. Noha dospelého človeka je formovaná tak, aby bola ohybná a v záťaži stabilná. Čo ak sa však klenba u detí nevyvinie? Beáta Repíková sa o tom rozpráva s doktorkou Martinou  Frištákovou z Národného ústavu detských chorôb.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Beáta Repíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame