Celoročné plávanie pre dobré zdravie

Celoročné plávanie pre dobré zdravie

Profesorka Yvetta Macejková pôsobí na Katedre športov v prírode a plávania Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave. Roky je aktívna aj v plaveckom hnutí, kde učí plávať všetky vekové kategórie. Možno sa vám zdá, že v lete ste si zaplávali až-až, no ak by sme boli presnejší, veľa z nás sa len tak čľapkalo. Ako sa dozvedel Michal Herceg, pravé plávanie by malo byť celoročné a vtedy nám prinesie aj všeličo pre naše zdravie.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

So začiatkom školského roka sa rozbiehajú aj športové krúžky a kluby pre deti. Možno aj vy ste si z ich množstva vyberali, kam svojho potomka zapísať. Profesorka Yvetta Macejková z Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského by už aj troj-štvorročné dieťa prihlásila na základnú gymnastiku, aby vedelo skoordinovať pohyby na suchu. Na základnej atletike by sa potom naučilo, ako chodiť, skákať a behať. No a to sa už dostávame k plávaniu. Michala Hercega zaujímalo, kedy je vhodné začať.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Našou témou je už od pondelka plávanie. S profesorkou Yvettou Macejkovou z Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave sa o rôznych stránkach pohybu vo vode rozpráva Michal Herceg.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Málo ležíme na vode, hlavu dvíhame hore, nesprávne dýchame. O zlých návykoch pri plávaní dnes Michal Herceg hovorí s odborníčkou profesorkou Yvettou Macejkovou.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sa naposledy učíme správne plávať, aj výučba tohto športu sa mení, zaznamenáva progres, prináša nové postupy. Michala Hercega zaujímalo, v čom je modernejšia. Oslovil preto Yvettu Macejkovú, ktorá má s výučbou plávania takmer päťdesiatročné skúsenosti.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na budúci týždeň poradíme, ako udržiavať Váš zrak vo forme, ako mu neškodiť a aké cviky odborníci odporúčajú.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame