Rady od fyzioterapeutky

Rady od fyzioterapeutky

Tento týždeň budeme hovoriť o tom, ako správne chodiť, zamyslíme sa aj nad dýchaním pri chôdzi, no a reč bude aj o tom, ako si zabezpečiť dobré zaspávanie. V dnešnej 1. časti sa zameriame na správny štart do celého dňa, totiž už ráno, na posteli sa treba trošku rozhýbať. Mária Babinská sa zhovárala s vedúcou fyzioterapeutkou fyziatricko - rehabilitačného oddelenia v Národnom ústave srdcových a cievnych ochorení Katarínou Melicherčíkovou.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Včera sme v dobrej rade hovorili o štarte do celého dňa, že je dôležité, aby sme sa ráno na posteli rozhýbali. Teraz sa budeme venovať správnej chôdzi, aj to nie je také samozrejmé, treba sa to naučiť. Mária Babinská oslovila fyzioterapeutku z Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb Katarínu Melicherčíkovú.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Chodenie je pre nás veľmi prirodzený pohyb, robíme to automaticky. Práve včera sme hovorili o tom, že aj nad tým sa treba zamýšľať a správne našľapovať. Samotnú chôdzu treba zosúladiť aj s dychom. Na to sa tentoraz sústredila Mária Babinská v rozhovore s fyzioterapeutkou z Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb Katarínou Melicherčíkovou.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň sa spolu s Máriou Babinskou učíme správne chodiť, dobre dýchať. Radí nám fyzioterapeutka Katarína Melicherčíková z Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb. Dnes sa pozrieme na to, ako si nepreťažovať svaly a teda chrbticu pri kancelárskej práci, najmä ak dlho sedíme za počítačom. Ako často treba robiť prestávky?

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme sa dozvedeli o správnej chôdzi a dýchaní. Hovorili sme aj o jednoduchých cvikoch, ktoré nám hneď od rána dodajú potrebnú energiu. V poslednej časti sa budeme venovať tomu, ako si dopriať pokojný spánok. Čo preto treba urobiť? Mária Babinská oslovila fyzioterapeutku z Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb Katarínu Melicherčíkovú.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na budúci týždeň sa v dobrej rade zameriame na, žiaľ, aktuálnu tému – šetrenie energií v domácnostiach.

Autor: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame