Ako šetriť energiami v domácnosti?

Ako šetriť energiami v domácnosti?

Šetrenie energiami je v súčasnosti pri ich narastajúcich cenách nanajvýš aktuálnou témou. Stúpajú všade vo svete a aj doma by sme sa mali častejšie zamýšľať nad tým, ako ušetriť nielen našu peňaženku, ale aj životné prostredie. A oblastí, kde dokážeme šetriť aj v domácnostiach je hneď niekoľko – vykurovanie,  používanie vody, pri varení, využívanie elektrických spotrebičov, možnosti úspor ponúka aj obyčajné vetranie alebo osvetlenie.
O jednotlivých  oblastiach, kde môžeme doma šetriť energiami sa tento týždeň bude Tatiana Šušková v Dobrej rade zhovárať s odborným konzultantom projektu Žiť energiou Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry Patrikom Martinom. Dnes začíname s vykurovaním.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň vám v rámci Dobrej rady ponúkame v súvislosti s rastúcimi cenami energií odporúčania, čo môžete spraviť aj vo vašich domácnostiach, aby ich čo najviac ušetrili. Včera sme sa venovali téme vykurovania, dnes sa Tatiana Šušková s odborným konzultantom poradenského centra projektu Žiť energiou Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry Patrikom Martinom zamerala na šetrenie teplou vodou.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň vám v rámci Dobrej rady ponúkame v súvislosti s rastúcimi cenami energií odporúčania, čo môžete spraviť aj vo vašich domácnostiach, aby ste ich čo najviac ušetrili.
Včera sme sa venovali téme šetrenia teplou vodou, dnes sa Tatiana Šušková s odborným konzultantom Patrikom Martinom zamerala na šetrenie svetelnou energiou.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Koľko dokážeme doma ušetriť? Záujem ľudí o energetické poradenstva zamerané na úsporu energií postupne stúpa. A tento týždeň v Dobrej rade s Tatianou Šuškovou ponúkame odporúčania ako môžeme aj jednoduchými krokmi v domácnostiach ušetriť značnú časť energií. Dnes zaznie na úvod jednoduchá otázka – koľko elektrospotrebičov, z tých čo doma máte naozaj potrebujete? Tu je odpoveď Patrika Martina, odborného konzultanta v jednom z poradenských centier projektu Žiť energiou Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V Dobrej rade sme tento týždeň radili ako jednoduchými opatreniami ušetriť v domácnostiach čo najviac energií. Ich oveľa významnejšiu časť však dokážeme ušetriť finančne nákladnejšími opatreniami v podobe obnoviteľných zdrojov. Aj keď sa zdajú na začiatku náročné a nákladné investície, rýchlo sa vracajú. Dnes sa o nich v záverečnej časti Dobrej rady Tatiana Šušková zhovára s odborným konzultantom poradenského centra Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry Patrikom Martinom.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Odborné poradenské centrá Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry Žiť energiou dnes nájdete v Bratislave, Trenčíne, Žiline, Banskej Bystrici a v Košiciach. Postupne budú takéto centrá otvorené aj v ďalších krajoch. A veľa užitočných rád ako šetriť v rodinných, bytových domoch, výrobných prevádzkach, verejných inštitúciách, či školách nájdete aj na webe Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry. A ako sa orientovať na pracovnom trhu? To už od pondelka bude radiť Marcel Hanáček.

Autor: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame