Pomoc pri úrazoch detí

Pomoc pri úrazoch detí

„Ako neprísť o dieťa“ to je názov rozsiahlej publikácie o poskytovaní prvej pomoci pre mamičky a všetkých, čo sa starajú o deti. V spomínanej publikácii bude tento týždeň s jej spoluautorom, dlhoročným záchranárom Doc. Viliamom Dobiášom  - listovať Janka Bleyová.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V príručke prvej pomoci pod názvom „Ako neprísť o dieťa“ by ste našli aj tieto informácie: Kŕče u malých detí sú najčastejšia porucha vedomia a po úrazoch asi najčastejší dôvod na výjazd. Ale to je už parketa pre nášho uznávaného dlhoročného záchranára Doc. Viliama Dobiáša, ktorého sa pýta Janka Bleyová.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O nezastupiteľnom význame krvi v ľudskom organizme sú presvedčení dokonca aj tí, ktorí na hodinách biológie vôbec nedávali pozor. Isté je, že bez tejto životodarnej tekutiny by bol život človeka nemysliteľný. Štatistiky hovoria, že vo svete každé dve sekundy niekto potrebuje krv. No a v dnešných dobrých radách s Jankou Bleyovou a s dlhoročným záchranárom, autorom príručky prvej pomoci Vilamom Dobiášom bude mať sólo práve  krv.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

„Pre malé deti sú byty a domy konštruované úplne neprakticky. Vypínače svetiel sú príliš vysoko, naopak elektrické zásuvky - presne na dosah detských rúčok.“ Neviem, kto je autorom tohto konštatovania, ale ono je absolútne pravdivé. Najviac úrazov detí totiž vzniká práve v domácom prostredí. V dnešných dobrých radách sa Janka Bleyová v rozhovore s našim uznávaným záchranárom Viliamom Dobiášom – zamerala práve na takéto úrazy.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Záchranár Viliam Dobiáš, spoluautor jedinečnej publikácie o prvej pomoci pre mamičky a všetkých, čo sa starajú o deti – považuje práve deti za super skvelých „domácich hekerov“. Tie totiž bez problémov vedia prekonať všetky bezpečnostné opatrenia. Ich zvedavosť je často silnejšia, ako obava pred ohňom, plameňom na sporáku, alebo napríklad hrncom s vriacou polievkou. Pokračuje Janka Bleyová.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Niekoľko užitočných rád, ako  poskytnúť  prvú pomoc pri najčastejších úrazoch detí - vám tento týždeň ponúkala Janka Bleyová s nestorom záchranárov Viliamom Dobiášom. Isteže, najlepšie je absolvovať kurz prvej pomoci, ale kým ho nemáte – aj menej dokonalá prvá pomoc  na záchranu života je vždy lepšia -  ako žiadna. Od pondelka budeme zveľaďovať náš šatník – zmysluplne a účelne.

Autor: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame