Ako spomaliť v jedle počas sviatkov

Ako spomaliť v jedle počas sviatkov

Čo sa vám vybaví, keď počujete tieto tri slová? Dobré, čisté a férové. Čo môže byť dobré a zároveň čisté, tak aby bolo aj férové? Odpovede ponúka medzinárodné hnutie Slow Food a je to v podstate presný opak Fast Foodu. Aké výhody má pre človeka a pre ekológiu a aké výhody pre miestnych farmárov? Richard Šümeghy oslovil Petru Molnárovú z občianskeho združenia SlowFood Pressburg.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o filozofii medzinárodného hnutia Slow Food, ktoré sa stáva čoraz obľúbenejším aj na Slovensku. Reč je o spomalení v jedle, o vychutnaní si toho, čo je lokálne vyrobené. Richard Šümeghy oslovil Marcelu Nemcovú a  Petru Molnárovú z občianskeho združenia SlowFood Pressburg.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o spomalení v jedle, o tom, prečo je dôležité zastaviť sa a vychutnať si dobré jedlo vyrobené z lokálnych surovín práve na Vianoce. Richard Šümeghy aj dnes oslovil Marcelu Nemcovú a Petru Molnárovú zo združenia SlowFood Pressburg.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o spomalení v jedle, o tom, prečo je dôležité zastaviť sa a vychutnať si dobré jedlo vyrobené z lokálnych surovín. Ako začať žiť v súlade s filozofiou medzinárodného hnutia SlowFood? Richard Šümeghy oslovil Marcelu Nemcovú a Petru Molnárovú zo združenia SlowFood Pressburg.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o filozofii Slow Food-u. Akí ľudia sa združujú v organizácii, ktorá presadzuje princípy tohto medzinárodného hnutia na Slovensku? Richard Šümeghy oslovil Marcelu Nemcovú a Petru Molnárovú z občianskeho združenia SlowFood Pressburg.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Richard Šümeghy

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame