Nohy nás nosia celý život - rady ortopéda

Nohy nás nosia celý život - rady ortopéda

Nosia nás celý deň, celý život... Hovorím o našich nohách, ku ktorým sa občas správame macošsky, proste nevenujeme im žiadnu pozornosť. Samozrejme, až do chvíle, kým nás pri chôdzi nezačne niečo omínať, bolieť, alebo dokonca limitovať náš pohyb. O tom, čo s tým  - sa  celý týždeň v dobrých radách, bude zhovárať Janka Bleyová s ortopédom z Polikliniky Bezručova v Bratislave – MUDr. Tomášom Horákom.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Význam ortopedických vložiek pri liečbe deformít chodidiel, údajne nie je vedecky úplne preskúmaný. Zákonite sa teda vynára otázka: vložky do topánok - áno, či nie? Odpoveď - a nielen na túto otázku - zisťovala Janka Bleyová u ortopéda MUDr. Tomáša Horáka z ortopedického centra Polikliniky Bezručova Bratislava.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dôležitú úlohu pri probléme, o ktorom sa v dnešných dobrých radách, Janka Bleyová zhovára s ortopédom z Polikliniky Bezručova v Bratislave – MUDr. Tomášom Horákom - zohráva genetická predispozícia. A ešte jedna informácia, ktorá vám napovie, o čom to dnes bude: väčšinou sú touto deformitou postihnuté ženy.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Šťastie v nešťastí majú ľudia s pomerne veľkými a viditeľnými deformáciami chodidiel, ale netrápia ich pritom žiadne bolesti. Včera vám ortopéd Polikliniky Bezručova v Bratislave MUDr. Tomáš Horák radil, ako postupovať pri bolestivých haluxoch. Dnes však Janka Bleyová zaviedla reč na iný, i keď nemenej bolestivý problém... napokon, počúvajte.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Švajčiarsky lekár Christian Larsen je presvedčený, že nohy sú dotykom génia prírody. Napríklad pri skoku do diaľky bez problémov, vydržia zaťaženie hmotnosťou až jednej tony, pretože ich stabilizuje dôvtipná konštrukcia klenby. Samozrejme, reč je o zdravých nohách, o chodidlách bez deformít, ktoré si žiaľ - dokážeme nahonobiť vlastnou ľahkomyselnosťou, ale aj lenivosťou. To už však slovo odovzdávam ortopédovi Polikliniky Bezručova v Bratislave MUDr. Tomášovi Horákovi a Janke Bleyovej, ktorí nám od pondelka radia, ako si udržať nohy - hoci bez boľavých haluxov.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko rady pre naše nohy a na budúci týždeň máme niekoľko rád pre naše peňaženky. Napriek tomu, že sme nemali arktickú zimu, kúriť musíme a preto si povieme, ako ešte môžeme ušetriť na kúrení. To sa zíde, čo poviete?

Autor: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame