O význame tradičných liečebných metód

O význame tradičných liečebných metód

Lekári v starovekej Číne údajne neboli odmeňovaní podľa množstva ošetrených chorých, ale podľa počtu tých, ktorých dokázali udržať v dobrom zdraví. O tradičných liečebných metódach sa aj u nás,  začalo viac hovoriť najmä v posledných rokoch. Názory ľudí na rôzne liečebné techniky sú ale rôzne: niekto na ne nedá dopustiť, iný je zase presvedčený, že ide o placebo, že takáto liečba je bez efektu. Ako to je - tak aj o tom budú tento týždeň dobré rady s MUDr. Borisom Ivaničom a Jankou Bleyovou.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tradičná čínska medicína je predovšetkým filozofia udržania rovnováhy. Pre našinca však nie je jednoduché prijať svet meridiánov, akupunktúrnych bodov a toku energie. Janka Bleyová s MUDr. Borisom Ivaničom sa vás, pokúsia aspoň trochu zorientovať v týchto liečebných metódach.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovorí sa, že všetko so všetkým súvisí, ale ak ide o zdravie - platí to dvojnásobne. Vedeli to už aj „starí Číňania“. Chorého človeka totiž brali, ako jeden celok a vlastne na tomto princípe, vznikali aj tradičné liečebné metódy. Janka Bleyová s MUDr. Borisom Ivaničom, ktorý medicínu študoval nielen na bratislavskej Lekárskej fakulte, ale aj na univerzitách v Ázii - sa včera venovali akupunktúre...A na akú metódu upriamia vašu pozornosť teraz?

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ľudské  telo vybavila príroda akousi samoliečiteľskou schopnosťou. Zjednodušene povedané, ak sa v ňom pokazí nejaká súčiastka,  ostatné zdravé bunky sa začnú mobilizovať a hľadať možnosti opravy. Niekedy ale na to, aby sa rozbehol „samouzdravovací proces“ - organizmus potrebuje akési „nakopnutie“. A práve to ponúkajú rôzne techniky tradičnej medicíny. Najčastejšie sa stretávame s akupunktúrou a akupresúrou. V dnešných dobrých radách však MUDr. Boris Ivanič bude hovoriť o menej známej i keď mimoriadne príjemnej súčasti tradičnej medicíny. Znova mu dala slovo Janka Bleyová.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pri viacerých zdravotných neduhoch, vám môže pomôcť „bankovanie“. Ale pozor, táto metóda tradičnej čínskej medicíny nemá nič spoločné s ochotou nejakej banky, vložiť vám len tak peniaze na váš účet. O čo teda vlastne ide, ak vám lekár odporučí „bankovú terapiu?“ - dozviete sa z rozhovoru Janky Bleyovej a odborníka, ktorý má v malíčku nielen postupy klasickej, ale aj tradičnej medicíny - MUDr. Borisa IVANIČA.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bez ohľadu na to, či sa človek rozhodne riešiť svoje zdravotné problémy výlučne klasickou,  alebo  pridá aj nejakú metódu tradičnej medicíny - je dobre vedieť, že existuje viacero možností - ako si pomôcť.  Vlastne, aj o tom boli tento týždeň dobré rady s Jankou Bleyovou a s MUDr. Borisom Ivaničom.

Autor: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame