Čo by mal spotrebiteľ vedieť

Čo by mal spotrebiteľ vedieť

Nie sme takí bohatí, aby sme kupovali lacné veci. Hovorievali sme kedysi. Dnes je situácia iná a nakúpiť môžeme aj lacnejšie. Čo máme mať na pamäti, keď siahneme po akciovom tovare? Opýtala sa Viera Horáková  Mariána Jargaša z odboru ochrany spotrebiteľa Slovenskej obchodnej inšpekcie.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Z času na čas sa stane, že si kúpite tovar, ktorý sa pokazí, prípadne sa na ňom objaví nejaká chyba. Pokiaľ máte doklad o kúpe, môžete ho pokojne reklamovať. Akým spôsobom? Opýtala sa Viera Horáková Mariána Jargaša, z odboru ochrany spotrebiteľa Slovenskej obchodnej inšpekcie.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V poslednom čase vzrastá záujem o nákup prostredníctvom internetu. V pokoji domova si týmto spôsobom už dokážete kúpiť takmer všetko. Načo by sme si však mali dávať pozor? Opýtala sa Viera Horáková  Mariána Jargaša z odboru ochrany spotrebiteľa Slovenskej obchodnej inšpekcie.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na bežne zakúpený tovar v kamennej predajni máte záruku 24 mesiacov. Čo však potrebujete na to, aby ste boli pri reklamácii úspešní? Opýtala sa Viera Horáková Mariána Jargaša z odboru ochrany spotrebiteľa Slovenskej obchodnej inšpekcie.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nákup cez internet je síce pohodlný, ale má určité pravidlá. Na vašu nevedomosť môžete ľahko doplatiť. Aj preto by sme vám teraz chceli poradiť, na čo by ste si mali dávať pozor. Ako sa dozvedela Viera Horáková od Mariána Jargaša z odboru ochrany spotrebiteľa Slovenskej obchodnej inšpekcie, určitým varovaním môže byť, keď od nás požadujú platbu dopredu.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Od pondelka sa naša Dobrá rada ponesie v znamení byliniek a prípravkov z nich.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame