Ako nakupovať hydinové výrobky?

Ako nakupovať hydinové výrobky?

Koľko ľudí, toľko chutí i požiadaviek. Sú spotrebitelia, ktorí pri nákupe zohľadňujú cenu, ale sú aj taký, pre ktorých  je prvoradá kvalita. Po celý tento týždeň vám chceme poradiť, ako zosúladiť naše požiadavky. Aký je rozdiel medzi výrobkami, ktoré vyrábajú spracovatelia hydiny a ostatní výrobcovia? Opýtala sa Viera Horáková Daniela Molnára, riaditeľa Únie hydinárov Slovenska.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O čo sa zaujímate pri kúpe hydinových výrobkov? Či sú čerstvé, alebo či sú vyrobené na Slovensku? Možno by vás mohlo zaujímať aj to, koľko percent hydinového mäsa obsahujú. Viera Horákovú zaujímalo, čo odporúča spotrebiteľom riaditeľ únie hydinárov Daniel Molnár.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovorí sa, že človek nemusí vedieť všetko. Je však dobré vedieť, kde môže informácie získať. Výskumy hovoria, že spotrebiteľské povedomie nie je veľmi vysoké. Aj preto sa po celý tento týždeň snažíme poradiť vám, ktorý sa zaujímate o to, čo kupujete. Pristavme sa pri párkoch. Je dobré kupovať tie, ktoré obsahujú vyšší podiel mäsa? Opýtala sa Viera Horáková riaditeľa Únie hydinárov Slovenska Daniela Molnára.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kupujte slovenské výrobky sú kvalitné. Tento slogan pozná väčšina z nás. Ale ako sa dozvieme, odkiaľ vlastne výrobok pochádza, kde ho vyrobili?  Ako sa vlastne označuje krajina pôvodu? Opýtala sa Viera Horáková riaditeľa Únie hydinárov Slovenska Daniela Molnára.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Viete čo sa ukrýva za označením značka kvality Sk? Kedy ňou môžu výrobcovia označiť svoj výrobok? Opýtala sa Viera Horáková riaditeľa Únie hydinárov Slovenska Daniela Molnára.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dobrou správou je, že z roka na rok pribúdajú spracovatelia hydiny, ktorý sa môžu pochváliť značkou kvality  SK. Rovnako si kvalitu udržiavajú aj hydinové mäsové výrobky aj hydinové mäso.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame