Hala Pasienky

Hala Pasienky

Stali sa súčasťou veľkej histórie, ale aj našich osobných životov, získali si rešpekt miestnej aj svetovej verejnosti, sú symbolmi, ktoré stelesňujú hodnoty spoločnosti, neopakovateľne definujú miesta, na ktorých stoja...

Aspektov, ktorých by sme mohli pridať k výrazu - ikonické stavby je rozhodne oveľa viac. Jednoducho ide o budovy alebo objekty, bez ktorých si už dnes nevieme dané miesto predstaviť. Tatiana Šušková sa o tých bratislavských pozhovárala s humánnym geografom a autorom blogu YIMBA, ktorý sa venuje mapovaniu rozvoja hlavného mesta a popularizácii urbárnej problematiky pre verejnosť: 

Hala Pasienky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Športová hala na Pasienkoch, dnes známa najmä ako Eurovia Aréna, sa stala v čase svojho vzniku ikonou slovenského moderného staviteľstva a patrí k významným míľnikom slovenského staviteľstva vôbec. Jej pripravovaná rekonštrukcia je nepochybne pozitívnou správou. Detaily ani jej presné termíny zatiaľ však nie sú verejnosti príliš známe. Verme, že sa s nimi v najbližšomj čase zoznámime podrobnejšie a že kvalitne pripravenou rekonštrukciou získa hlavné mesto nielen funkčnejšiu športovú halu, ale v plnej miere sa zachová aj dielo, ktoré je vďaka spojeniu konštrukčnej odvahy a architektonickej vynaliezavosti a úrovni skutočne ikonické.

Autor: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame