Fórum: Ako postupovať ak nie sme schopní platiť dane

Fórum: Ako postupovať ak nie sme schopní platiť dane

Nákaza koronavírusu zavrela na Slovensku množstvo prevádzok, obmedzila nakupovanie aj služby. To neobmedzuje len nás ako zákazníkov, ale aj ich poskytovateľov či predajcov. Prepad v tržbách zaznamenávajú kaderníčky a kozmetičky, murári a stavbári, aj drobní predajcovia. Práve tí môžu mať pre vzniknutú situáciu problém aj s platením daní a odvodov. Mnohí sa aj nás pýtajú, čo robiť a aké majú možnosti. Zisťovala Jana Obrancová.

Fórum: Ako postupovať ak nie sme schopní platiť dane Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Takže si to zhrňme. Ak nie ste schopní podať daňové priznanie a zaplatiť dane do konca marca, máte možnosť si lehotu predĺžiť, rovnako možno požiadať o platenie preddavkov inak ako bežne, aj o ich zníženie. Úľavy by mali nastať aj v platení odvodov, štát avizuje, že daňovníci ovplyvnení aktuálnou situáciou si ich zrejme budú môcť odložiť.

Ak aj vy máte nejaké nezodpovedané otázky, a to z akejkoľvek oblasti, neváhajte nás kontaktovať. Pripravili sme pre vás telefónne číslo s odkazovačom - 02 32 50 62 62, kam nám môžete vaše otázky zatelefonovať. Rovnako ich môžete napísať aj mailom na forum.regina@rtvs.sk

 

Autorka: Jana Obrancová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame