Nepečený tvarohový koláč s ovocím

Nepečený tvarohový koláč s ovocím

Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne Lýdie Eckhardt. Včera sme ochutnali zapečené kuracie prsia so zemiakmi. Po takomto výdatnom obede si niektorí z nás doprajú aj dezert. Práve o tejto oblasti kulinárskeho umenia sa so známou módnou návrhárkou rozprával Miroslav Würfl.

Nepečený tvarohový koláč s ovocím Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: 1 balenie talianskych piškót - 100 g (podľa veľkosti misy aj 150 g), 2 balenia hladkého vanilkového tvarohu po 400 gramov (prípadne osladíme jemný tvaroh), 1 šľahačku (dobré je vyšľahať so stužovačom), 1 dl vaječného koňaku, prípadne rum, ale pre deti vynecháme, 2 dl pohár orechovo-medových müsli, džem na potretie, čerstvé ovocie - podľa sezóny.

POSTUP: Jenskú podlhovastú misu nahusto vyložíme namočenými piškótami v koňaku alebo v sirupovej vode (namáčame rýchlo, lebo piškóty ešte po odstáti nasiaknu z tvarohu), potrieme ich čučoriedkovým džemom. Vyšľaháme šľahačku, primiešame tvaroh a vločky a celú masu vysypeme na piškóty, zarovnáme a naukladáme ovocie. Dáme do chladničky, pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Zajtra si pripravíme zapečené papriky....

Autor: Miroslav Würfl Ilust. foto: kira_fotografie

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame