Pikantné kešu oriešky

Pikantné kešu oriešky

Od pondelka do piatku sme v Kulináriu varili s prísadami, ktoré rastú v juhovýchodnej Ázii. V každej časti sme vám predstavili jednoduchý recept a Soňa Juriková sa zároveň zaujímala o to, či by sa nám danú rastlinu podarilo dopestovať aj u nás. Tak napríklad koriander môžeme vysiať aj do záhradných záhonov, no iné rastlinky by boli v bezpečí iba v skleníku. Dnes sa s botanikom Jaromírom Kučerom zamerajú na pokrčenú limetku, alebo ak chcete oficiálne kaffir. 

Pikantné kešu oriešky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na ich prípravu potrebujeme:
4 šálky nesolených kešu orieškov
15 sušených mini chilli papričiek
10 kaffirových lístkov
2 PL masla
2 PL oleja
1 PL soli
1,5 ČL mletej papriky
2 PL limetkovej kôry
Postup je rýchly a ľahký:
Z kaffirových lístkov vyrežeme stredovú stopku, tak aby sme sa zbavili tej najtvrdšej časti a takéto rozpolené zelené lístky nasekáme na najjemnejšie, ako zvládneme. Hodíme do misky a pridáme 2 lyžice roztopeného masla, 2 lyžice oleja, soľ, mletú papriku, rozomleté chilli papričky a limetkovú kôru. Ak ju nemáme, môžeme dať citrónovú kôru. Do igelitového vrecka vložíme kešu oriešky a túto štipľavú mastnú zálievku. Vrecko dobre uzavrieme a trasieme, čo nám sily stačia. Na plech položíme papier na pečenie, vysypeme ochutené oriešky a pečieme na 150 stupňoch asi 15 minút.

Autorka: Soňa Juriková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame