Hrachová polievka s údeným tofu

Hrachová polievka s údeným tofu

Väčšina z nás pozná polievku ako predkrm k hlavnému jedlu. Teplá polievka vytvorí v žalúdku vhodné prostredie na strávenie tuhej stravy, spustí sekréciu slín a žalúdočných štiav, čím rozbehne pohyb čriev a doslova prebudí chuť k jedlu. Dnes vám ponúkneme recept na hrachovú polievku s údeným tofu syrom. S Martou Pilipovou ju pripravila Viera Horáková. Na jej prípravu potrebujete.  

Hrachová polievka s údeným tofu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu hrachovej polievky s údeným tofu syrom potrebujeme:
250 gramov žltého hrachu, 150 gramov koreňovej zeleniny, soľ, jednu cibuľu, cesnak, trocha oleja, údené tofu, mleté čierne korenie a trocha sušeného majoránu.
Hrach zalejeme studenou vodou a cez noc ho necháme napučať. Scedíme, zalejeme čerstvou vodou a dáme variť, pridáme zeleninu.
Cibuľu s cesnakom orestujeme na panvici, spolu s tofu syrom a vmiešame do polievky.

Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame