Dezerty s katalánskym krémom sú v poslednom období vyhľadávané. Tak napríklad vanilkovú chuť Créme Bruleé s chrumkavou cukrovou “krustou“ na vrchu poznajú už mnohí maškrtníci. S Beátou Repíkovou nám ho pripraví budúca cukrárka, pre ktorú je pečenie vášňou - študentka Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave Veronika Jurišová.
Créme Bruleé Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 400 ml smotany na šľahanie, vanilkový cukor, 4 žĺtka, 50 g cukru, 4 misky do ktorých nalejeme hotovú zmes a vysoký pekáč na pečenie.
Postup: 400 ml smotany na šľahanie a vanilkový cukor uvaríme, pred zovretím odstavíme, pridáme 4 žĺtka, ktoré vymiešame z 50 gramov cukru. Nalejeme do 4 misiek a dáme do vysokého pekáča, do ktorého predtým nalejeme vodu piecť.
Pečieme 35 minút na 170 Celzia.
Pred podávaním posypeme cukrom a dáme na desať minút opäť piecť, aby sa skaramelizoval cukor na pudingovom dezerte.