Créme Bruleé

Créme Bruleé

Dezerty s katalánskym krémom sú v poslednom období vyhľadávané. Tak napríklad vanilkovú chuť Créme Bruleé s chrumkavou cukrovou “krustou“ na vrchu poznajú už mnohí maškrtníci.  S Beátou Repíkovou nám ho pripraví budúca cukrárka, pre ktorú je pečenie vášňou - študentka Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave   Veronika Jurišová.   

Créme Bruleé Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 400 ml smotany na šľahanie, vanilkový cukor, 4 žĺtka,  50 g  cukru, 4 misky do ktorých nalejeme hotovú zmes a vysoký pekáč na pečenie.
 

Postup:  400 ml smotany na šľahanie a vanilkový cukor uvaríme, pred zovretím odstavíme,  pridáme 4 žĺtka, ktoré vymiešame z 50 gramov cukru. Nalejeme do 4 misiek a dáme do vysokého pekáča, do ktorého predtým nalejeme vodu piecť.
Pečieme 35 minút na 170 Celzia.
Pred podávaním posypeme cukrom a dáme  na desať minút opäť piecť, aby sa  skaramelizoval cukor na pudingovom dezerte.
 

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame