Kolečková omáčka

Kolečková omáčka

Tento týždeň v Kulináriu ochutnávame špeciality typickej záhorskej gastronómie, ktoré predstavuje útla publikácia  Mestského centra kultúry v Malackách - Vône, chute Dolného Záhoria. O jazyku zaujímavej kuchárskej knihy zo Záhoria povedala viac Tatiane Šuškovej jej autorka Ivana Kovárová z Mestského centra kultúry v Malackách:

Kolečková omáčka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Očistené zemiaky nakrájame na kolieska, zalejeme vodou, osolíme, pridáme trochu korenia, bobkový list, varíme do zmäknutia.
Na bravčovej masti pripravíme zápražku z múky, do hotovej pridáme pretlačený cesnak. Z uvarených zemiakov zlejeme asi polovicu vody, do zemiakov pridáme zápražku, zamiešame a prevaríme. Ak je omáčka veľmi hustá, môžeme ju zriediť zvyškom vody z varenia, ktorú sme si odložili.
Môžeme podávať s vajíčkom, s údeninou, s chlebom alebo samostatne.      

Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame