Zelové cvekle

Zelové cvekle

Mestské centrum kultúry Malacky vydalo tento rok kuchársku knihu záhorských receptov. A my po celý týždeň pripravujeme špeciality z tohto regiónu. S autorkou knihy Ivanou Kovárovou ďalší zaujímavý recept vyberá Tatiana Šušková.

Zelové cvekle Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Koľko ľudí, toľko chutí...
Tak pre tých, ktorí majú kapustné fliačky radi tu máme recept: 

Na kapustové fliačky – alebo zelové cvekle potrebujeme:
pol kg polohrubej múky
vajce
2 a 1/2 dcl vody
maslo
soľ
1 menšiu kapustu
2 polievkové lyžice cukru
trochu oleja
škoricu
mleté čierne korenie

Postup prípravy   
Z múky, vajca, vody a štipky soli urobíme cesto.
Vyvaľkáme, pokrájame na štvorčeky a uvaríme v osolenej vode.
Prepláchneme, omastíme.
Kapustu si nakrájame alebo nastrúhame.
Vo väčšom hrnci rozpustíme cukor na karamel, pridáme trochu oleja, aby nám karamel nezhorel.
Pridáme nastrúhanú kapustu, osolíme, premiešame, posolíme, podlejeme vodou a dusíme.
Keď je skoro hotová, okorení sa čiernym korením a pridá sa škorica podľa chuti. Odkryté sa restuje,  kým nie je odparená všetka voda.
Keď je kapusta hotová primiešajú sa omastené fliačky, podľa chuti môžeme posypať práškovým cukrom.  


Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame