Orientálny mletý rezeň

Orientálny mletý rezeň

Jeden má rád rezne, druhý nechce vyprážané. V takom prípade treba prísť s kompromisom. So šéfkuchárom hotela Balnea Esplanade v Piešťanoch Ivanom Kesslom hovorí Michal Herceg. 

Orientálny mletý rezeň Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na hovädzie mleté rezne si pripravíme: hovädzie mleté mäso, soľ, mleté čierne korenie, cibuľu, petržlenovú vňať. Na pikantnú arabskú omáčku potrebujeme: červenú papriku, chilli papričky, olivový olej, vlašské orechy a toastový chlieb. Pomelieme mäso, pridáme doň soľ, mleté čierne korenie, na jemno nakrájanú cibuľku a petržlenovú vňať. Všetko zmiešame, dobre premiešame a vytvoríme malé fašírky, ktoré upečieme na oleji. Druhá možnosť: pripravenú zmes mäsa upevníme na drevenú špajdľu alebo na väčší špíz, ktorý opečieme na grile alebo v trúbe. A teraz pikantný dip. V originálnom recepte je uvedená opekaná červená paprika, ale pre uľahčenie môžeme použiť zaváranú kapiu, ktorú necháme odtiecť z nálevu, dáme ju do mixéra, do ktorého pridáme olivový olej, čerstvé pikantné alebo tekuté chilli a vlašské orechy. Všetko na jemno zomelieme a konzistenciu dipu vylepšujeme toastovým chlebom. Hovädzie špíziky môžeme napichať do prekrojeného pomaranča a okolo z oboch strán po lyžičke pridáme dip.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame