S kardiologičkou Ivanou Šoóšovou, primárkou ambulantného oddelenia Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb v Bratislave bude Janka Bleyová v rámci zdravej výživy dnes pripravovať jedlo, ktoré obsahuje zeleninu, ovocie i strukoviny. Je to šalát z fazule, avokáda a paradajok. Viac už Ivana Šoóšová.
Šalát z fazule, avokáda a paradajok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu šalátu z fazule, avokáda a paradajok potrebujeme:
1 šalát lollo rosso – teda kučeravý šalát
2 zrelé avokáda
2 lyžičky citrónovej šťavy
4 stredne veľké paradajky
1 cibuľa
175 g doma uvarenej fazule, v krajnom prípade z konzervy
Dressing
4 lyžice olivového oleja
zopár kvapiek čili oleja
2 lyžičky cesnakového vínneho octu
štipku krupicového hnedého cukru
štipku čili korenia
1 lyžičku petržlenovej vňate
Servírovaciu misu vystelieme listami šalátu. Ostrým nožom pokrájame avokádo na tenké plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Na jemné kolieska pokrájame paradajky a cibuľu. Naaranžujeme na misu, v strede necháme voľné miesto. Fazuľu rozložíme doprostred misy a vyšľaháme všetky prísady na dressing.