Tento týždeň vám ponúkneme recepty zo Starej Turej. Kulinárske lahôdky z tejto kopaničiarskej oblasti navarí a napečie miestna gazdinka Jitka Durcová. Navštívil ju Miroslav Würfl.
Opražené slíže zo zemiakového cesta s bryndzou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
POTREBUJEME:
zemiaky
hladkú múku
olej
soľ
bryndzu
smotanu
kúsok slaniny
POSTUP:
Zemiakové cesto si pripravíme - podobne ako gazdinky v Starej Turej - zo zemiakovej kaše. Uvarené zemiaky rozmixujeme, podľa potreby pridáme múku, na doske si vyvaľkáme vláčne cesto, ktoré trošku osolíme. Z cesta si urobíme slíže a opražíme ich na oleji. Pri servírovaní slíže polejeme bryndzou so smotanou a vrch ozdobíme opraženou slaninou.