Opražené slíže zo zemiakového cesta s bryndzou

Opražené slíže zo zemiakového cesta s bryndzou

Tento týždeň vám ponúkneme recepty zo Starej Turej. Kulinárske lahôdky z tejto kopaničiarskej oblasti navarí a napečie miestna gazdinka Jitka Durcová. Navštívil ju Miroslav Würfl. 

Opražené slíže zo zemiakového cesta s bryndzou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

POTREBUJEME:
zemiaky
hladkú múku
olej
soľ
bryndzu
smotanu
kúsok slaniny

POSTUP: 
Zemiakové cesto si pripravíme - podobne ako gazdinky v Starej Turej - zo zemiakovej kaše.  Uvarené zemiaky rozmixujeme, podľa potreby pridáme múku, na doske si vyvaľkáme vláčne cesto, ktoré trošku osolíme.  Z cesta si urobíme slíže a opražíme ich na oleji. Pri servírovaní slíže polejeme bryndzou so smotanou a vrch ozdobíme opraženou slaninou.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame