Tento týždeň vám ponúkame recepty zo Starej Turej. Kto má rád suché zákusky, mal by teraz zbystriť pozornosť. Už o chvíľu sa dozvieme, ako si rýchlo pripravíme jednoduchú špecialitu. Miroslav Würfl sa o tom rozprával s miestnou gazdinkou Jitkou Durcovou.
Mrkvovníky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
POTREBUJEME:
25 dkg jemne postrúhanej mrkvy
15 dkg hrubej múky
rastlinný tuk na pečenie
prášok do pečiva
lekvár alebo marmeláda
POSTUP:
Všetky ingrediencie spolu zmiešame, vypracujeme hladké cesto, na doske ho vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Radielkom si z cesta vytvarujeme štvorčeky, do ktorých vložíme lekvár. Dva konce cestíčka spojíme, aby sme vytvorili šatôčky a pečieme pri teplote 200°C. Keď nám zružovejú, mrkvovníky z rúry vytiahneme a môžeme hneď podávať.