Mrkvovníky

Mrkvovníky

Tento týždeň vám ponúkame recepty zo Starej Turej. Kto má rád suché zákusky,   mal by teraz zbystriť pozornosť. Už o chvíľu sa dozvieme, ako si rýchlo pripravíme jednoduchú  špecialitu.  Miroslav Würfl sa o tom rozprával s miestnou gazdinkou Jitkou Durcovou. 

Mrkvovníky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

POTREBUJEME:
25 dkg jemne postrúhanej mrkvy
15 dkg hrubej múky 
rastlinný tuk na pečenie 
prášok do pečiva
lekvár alebo marmeláda

POSTUP: 
Všetky ingrediencie spolu zmiešame, vypracujeme hladké cesto, na doske ho vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Radielkom  si z cesta vytvarujeme štvorčeky, do ktorých vložíme lekvár. Dva konce cestíčka spojíme, aby sme vytvorili šatôčky a pečieme pri teplote 200°C.  Keď nám zružovejú,  mrkvovníky z rúry vytiahneme a môžeme hneď podávať.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame