K nedeľnému obedu patrí aj dezert. Spoluzakladateľ prestížneho kuchárskeho spolku Gurmet Vladimír Morochovič vám spolu s Vierou Horákovou pripravia jogurtovú penu.
Jogurtová pena Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu jogurtovej peny potrebujete:
400 g jahôd,
250 g bieleho hustého jogurtu,
80 g práškového cukru,
1 polievková lyžica rumu,
2 plátky želatíny,
300 ml smotany na šľahanie
Postup: V miske rozmiešame jogurt, pridáme práškový cukor a rum. Do studenej vody namočíme plátkovú želatínu po cca 10 minútach ju v hrnčeku zohrejeme s trochou jogurtovej zmesi aby sa nám želatína rozpustila a zapracujeme ju do jogurtovej zmesi. Vyšľahanú smotanu pomaly zapracujeme do zmesi aby sa nám nezrazila.