Dubákový krém

Dubákový krém

Život bez mlieka si nevieme ani predstaviť. Pijeme ho na raňajky, dávame si ho do kávy a nesmieme zabúdať, že mlieko je prospešné aj pre naše zdravie. Preto Vám tento týždeň ponúkneme recepty, kde hlavnou ingredienciou je mlieko alebo mliečne výrobky. Miroslav Würfl sa rozprával so šéfredaktorkou časopisu Gastro, Vierou Dudášovou. 

Dubákový krém Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:
čerstvé dubáky ( alebo sušené )
2 zemiaky
smotanu na varenie
cibuľu
cesnak
olivový olej
bylinky


Postup:
Očistené dubáky si nakrájame na malé kúsky, cibuľu a cesnak nakrájame na drobno.  Rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom cibuľu, cesnak aj huby. Podlejeme vodou a prihodíme dva nakrájané zemiaky. Pridáme aj bylinky, podusíme do mäkka a necháme trocha vychladnúť. Potom huby zmixujeme, prilejeme smotanu, mierne povaríme, necháme troška zredukovať, tak aby vznikla omáčka. Môžeme ju podávať s opraženým chlebom.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame