Kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou

Kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou

Deti pijú mlieko radi a často. No nemali by sa ho vzdávať ani dospelí, veď obsahuje množstvo vitamínov a minerálov. Pre tvorbu červených krviniek a správne fungovanie nervového systému je to vitamín B12, pre zrak vitamín A.  Preto Vám tento týždeň ponúkneme recepty, kde hlavnou ingredienciou je mlieko alebo mliečne výrobky. Podrobnosti k dnešnému receptu zisťoval Miroslav Würfl  u šéfredaktorky časopisu o gastronómii  Viery Dudášovej. 

Kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:
vykostené kuracie prsia bez kože
200 g  šampiňónov 
1 pór
2 polievkové lyžice suchého bieleho vína
250 ml smotany na varenie alebo smotany na šľahanie
soľ
mleté čierne korenie
petržlenovú vňať
olej

Postup:
Kuracie prsia umyjeme, osolíme, okoreníme a na oleji opečieme z oboch strán. Vyberieme ich z panvice a prikryjeme, aby mäso nevychladlo.  Do výpeku pridáme nakrájaný pór a prudko ho opražíme. Pridáme aj nakrájané šampiňóny, podusíme a podlievame suchým bielym vínom, ktoré sa mierne odparí. Prilejeme smotanu, ktorá sa musí nechať zredukovať a vytvorí nám omáčku. Nakoniec pridáme aj petržlenovú vňať.  Kura dáme naspäť na panvicu, a dovaríme na miernom ohni. Podávame s ryžou, so zemiakmi alebo s cestovinou.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame