Cuketové rizoto s morčacími kúskami

Cuketové rizoto s morčacími kúskami

Niet pochýb o tom, že na zeleninu a ovocie treba deti privykať od malička. Kým za sladkým doslova pištia, nad zeleninou mnohé ohŕňajú nosom. Cuketa však patrí k zelenine, ktorá sa dá upraviť na množstvo spôsobov a keď ju doplníme ryžou a chutným mäskom, deti obyčajne neprotestujú. Hane Michalčíkovej to potvrdila blogerka Jana Malaga, s ktorou po celý týždeň pripravujeme chutné recepty. A aký pre vás vybrala na dnes?

Cuketové rizoto s morčacími kúskami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu Cuketového rizota s morčacími kúskami budeme potrebovať: 4 polievkové lyžice olivového oleja, jednu šalotku, 1 strúčik cesnaku, 250 g morčacích pŕs, 50 ml vody, vývaru, alebo pre dospelých bieleho vína, jeden hrnček guľatozrnnej ryže, pol cukety, pol petržlenu, jeden liter zeleninového alebo kuracieho vývaru, dve vetvičky tymianu a soľ. Postup: Do vysokej panvice dáme rozohriať olej. Na oleji opražíme najemno nakrájanú šalotku, cesnak a nakrájané morčacie prsia. Mäso opražíme zo všetkých strán a podlejeme 50 ml vody, vývaru alebo bieleho vína. Necháme odpariť. Pridáme ryžu, nahrubo nastrúhanú cuketu, a najemno nastrúhaný petržlen. Podlejeme vývarom a vnoríme do neho tymian. Mierne osolíme a varíme prikryté , až kým nie je ryža uvarená. Rizoto má mať kašovitú konzistenciu. Ak sa vývar vyparí a rizoto je veľmi hutné, dolejeme ešte vodu. Pred podávaním vyberieme tymian a cesnak. Posypeme petržlenovou vňaťou.

 

Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame