Plnený kapustný list s batatovým pyré

Plnený kapustný list s batatovým pyré

Deti sú naši malí výmyselníci. Aj preto ich vždy priťahujú nové a nepoznané veci. A platí to aj pri jedlách. Blogerka Jana Malaga inšpiruje mamičky čo uvariť deťom od troch rokov a ponúka viaceré kombinácie tradičných jedál oživené netradičnými prílohami. Hana Michalčíková sa jej opýtala, čo by mamičkám mohlo pomôcť spestriť jedálniček detí v predškolskom veku?

Plnený kapustný list s batatovým pyré Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na prípravu Plneného kapustného listu s batatovým pyré budeme potrebovať: 300g mletého hovädzieho mäsa, jeden strúčik cesnaku, jednu veľkú cibuľu, päť polievkových lyžíc prepusteného masla"ghee", jednu až dve polievkové lyžice soli, pol čajovej lyžičky čierneho mletého korenia, jednu čajovú lyžičku mletej červenej papriky, 200 g bulguru, jednu menšiu bielu hlávkovú kapustu, 400g kyslej sudovej kapusty, 100 ml vody, 3 bataty, 3 polievkové lyžice živočíšneho masla, 3 polievkové lyžice olivového oleja, soľ.

Postup: Kapustovú hlavu umyjeme a ponoríme do vriacej vody. Varíme asi 5 minút. Necháme trochu vychladnúť a postupne odlupujeme kapustné listy. Necháme si asi 15 listov, ktoré prekrojíme na polovicu a hlúb vyrežeme. V mise rozmiešame opraženú cibuľu na prepustenom masle, surové mleté mäso, pretlačený strúčik cesnaku , soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku a surový bulgur. Do hrnca s hrubým dnom dáme sudovú kapustu. Pripravenou zmesou plníme kapustné listy a ukladáme ich tesne vedľa seba na susovú kapustu. Zalejeme vodou , prikryjeme a pečieme v rúre na 180 stupňoch asi 35 minút. Odkryjeme a zapekáme ešte asi 15 minút. Bataty ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka v osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo, olej a soľ. Pretlačíme lisom na zemiaky a prípadne zjemníme vodou.

 



Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Piuňxabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame