Mangové gule

Mangové gule

Z obyčajnej mrkvy dokáže pripraviť napríklad mrkvový kaviár, špagety, sneh, zmrzlinu, špongiu, alebo hoci lahodnú dreň. Vojto Artz je totiž znalec molekulárnej gastronómie. Janka Bleyová s ním bude dnes pripravovať „ovocné gule z manga". Tento recept tiež patrí medzi lahôdky spomínanej molekulárnej gastronómie. 

Mangové gule Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ovocné gule z manga (Molekulárna gastronómia)

1 liter vody

50g rastlinnej želatíny

500 ml šťava, pyré (mango, malina, kokosové mlieko..)

10g gelespessa (nemusí byť)

Zatvárací špendlík

Servírovacie lyžice

Najskôr si pripravíme ovocné pyré (mango, malina, kokos) pomocou ponorného mixéra a dáme zamraziť do silikónových formičiek v tvare polo-guličiek . Vodu zmiešame s rastlinnou želatínou a zahrejeme na teplotu max 70 ºC. Do takto pripraveného roztoku namáčame pripravené pologule a po obalení ich dávame na servírovacie lyžice. Asi po 5 minútach sa roztok vo vnútri rozmrazí a vznikne gulička. Takto pripravené gule vydržia v chladničke až 3 dni. Vhodné sú nielen ako dezert, ale aj do miešaných nápojov.

Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame