Zemiakový prívarok

Zemiakový prívarok

Aj vy máte radi turistické ciele, kde vás na konci čaká lákavé občerstvenie? Horská chata, obľúbený bufet na hrádzi, alebo výletný hostinec. Na jedno takéto miesto vás tento týždeň v Kulináriu pozveme aj v Bratislavskom lesoparku. Turisti, ktorí sa vyberú smerom na Peknú cestu v Krasňanoch určite neobídu obľúbené výletnícke miesto - Šínveg, voňajúce všakovakými dobrotami. Odkiaľ sa dá z toho bodu dostať ďalej hovorí Matúš Burian, ktorý prebudoval starorodičovskú záhradu na miesto stretávania sa turistov a cykloturistov z blízkeho aj ďalekého okolia.

Zemiakový prívarok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na prípravu zemiakového prívarku s fašírkou potrebujeme:

Na zemiakový prívarok

1 kg zemiakov

maslo

3 lyžice hladkej múky

2 bobkové listy

5 guličiek nového korenia

2 lyžičky soli

½ l mlieka

250 ml sladkej 33% tnej smotany

1 l vody

kôpor

Postup:

Očistenú a nakrájanú cibuľu necháme do sklovita speniť na masle, pridáme soľ a korenie, podlejeme vodou, pridáme nakrájané zemiaky, varíme cca 15 minút.

Pripravíme si zátrepku zo smotany a 3 lyžíc múky. Vlejeme do prívarku a varíme ešte 20 minút. Hotové ozdobíme čerstvo nakrájaným kôprom.

Na fašírky potrebujeme

1 kg mletého bravčového mäsa z pliecka

3 suché rohlíky

1 čajová lyžička soli

čierne korenie

2 vajcia


1 menšia cibula

3 strúčiky cesnaku

Majoránka

Postup:

Pomleté mäso, zmiešane s rožkami namočenými vo vode - zvyšnú vodu z nich treba vytlačiť, pridáme ostatné suroviny, všetko dobre premiešame a vytvarované fašírky pečieme na panvici dostatku oleja.

 

Autorka: Tatiana Šušková; Foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame